Hírek

Thürmer Gyulát főpolgármesternek!

Thürmer Gyulát főpolgármesternek!

A Munkáspárt úgy döntött, hogy részt vesz a budapesti főpolgármesteri választásban. A Munkáspárt jelöltje Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Őt aligha kell bárkinek is bemutatni. Harminc éve aktív részvevője a magyar politikának, sokan ismerik és tisztelik. – jelentette be Karacs Magdi, a párt alelnöke a hétfői sajtótájékoztatón.

Bővebben ...

Tusnádfürdő: mivel értünk egyet és mivel nem?

Harmincadik alkalommal tartották meg Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor elnevezésű rendezvényt. A magyar miniszterelnök az idén is beszédet mondott. A magyar politikai élet nemzeti-konzervatív oldala lelkesen köszönti a rendezvényt. A liberális oldal elutasítja, sőt a pokolba kívánja. Mit mondhatunk mi, munkáspárti fejjel gondolkodva? Mivel értünk egyet és mivel nem?

Bővebben ...

A többség boldogulásának korszerű útját kell megmutatnunk

A többség boldogulásának korszerű útját kell megmutatnunk

Kádár Jánosra emlékezett a Munkáspárt július 6-án. Az MSZMP egykori főtitkára harminc évvel ezelőtt éppen ezen a napon hunyt el. A Munkáspárt három évtizedes hagyományához híven Fiumei Sírkertben tartotta rendezvényét.  A jelenlevőkhöz a Munkáspárt két ifjú tagja, Kóródi Péter Ózdról és Pintye Péter Debrecenből szólt.

 

A kádári korszakról, a Munkáspárt harmincéves útjáról és mai küldetéséről Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke beszélt.  A beszédet teljes terjedelemben itt olvashatja:

Bővebben ...

Kádár János megemlékezés

A Munkáspárt 1989-óta minden évben megemlékezik Kádár Jánosról és arról a korszakról, amit szocializmusnak hívtak. Hívunk, gyere az idei közös emlékezésre velünk. Találkozzunk Budapesten a Fiumei Úti Sírkertben a Munkásmozgalmi Pantheon-nál 2019. július 6.-án szombaton 10:00-kor.

Bővebben ...

Semmelweis nap

Semmelweis Ignácnak, a gyermekágyi láz leküzdőjének, az anyák megmentőjének születésnapján, július 1-én köszöntjük az egészségügyben dolgozókat. A mai magyar egészségügyben dolgozók ezrei a jobb munka - és életkörülményeket ígérő külföldi munkáról lemondva, itthon küzdenek tovább a mindennapos nehézségek ellenére lelkiismeretesen, becsülettel értünk.

Bővebben ...

Kuba nem hunyászkodik meg az embargó szigorítását célzó intézkedések előtt

A forradalmi kormány nyilatkozata

A Kubai Köztársaság Forradalmi Kormánya a legerőteljesebben visszautasítja az Egyesült Államok kormánya által 2019. június 4-én bejelentett intézkedéseket, amelyekkel még tovább szigorítja azt a több mint 60 éve Kubát sújtó gazdasági embargót, amely a kubai gazdaság számára 2018-ban meghaladta - jelenlegi árakat figyelembe véve – a 134 milliárd dolláros kárt illetve - figyelembe véve a dollár nemzetközi piacon való értékcsökkenését az arannyal szemben - több, mint a 933 milliárd dolláros kárt okozott.

Bővebben ...

Elítéljük az USA Kuba elleni politikáját, Kuba népével vagyunk

Kubai Kommunista Párt

Központi Bizottságának

Havanna

Kedves Elvtársak, barátaink!

A Magyar Munkáspárt a leghatározottabban elítéli az Amerikai Egyesült Államok politikáját, amely arra irányul, hogy külső erővel megsemmisítse a kubai forradalom vívmányait, felszámolja a kubai nép hat évtizedes munkájának eredményeit és rabszolgasorsba kényszerítse Kuba népét.

Bővebben ...

Helyt álltunk, nincs okunk szégyenkezésre!

A Munkáspárt Elnökségének állásfoglalása

1. A Munkáspárt a 2019. évi európai parlamenti választáson megtette azt, ami tőle függött. Összegyűjtött 26 ezer ajánlást, ezzel lehetővé téve, hogy az emberek szavazhassanak rá. Ugyanakkor a többi párttól eltérő programot, baloldali, nemzeti, ellenzéki válaszokat kínált egy olyan időszakban, amikor az európai kapitalizmus válságban van, és a kontinens népei új válaszokat, új megoldásokat várnak.

Bővebben ...