Tartalom

Karacs Lajosné, a Munkáspárt alelnöke

1949. március 16.-án született Komáromban. Édesanyja szövőnő, továbbtanult és bérelszámolóként ment nyugdíjba. Édesapja vasutas volt. A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tette le az érettségit. Kitanulta a női szabó szakmát is. 1974-ben elvégezte a Könnyűipari Főiskolát. Később a munka mellett mérlegképes könyvelő vizsgát tett.

1974-90 között a Május 1. Ruhagyárban dolgozott, a szabászaton végigjárt minden beosztást, a varrodában művezető, majd főművezető volt. A rendszerváltás az ő életét is megváltoztatta. Megkezdték az egyik legnagyobbnak számító szocialista nagyüzem, a Május 1. Ruhagyár feldarabolását és privatizációját. Megpályázta a korábbi gyár egyik része, az Elegant Charm általános igazgatójának tisztségét.

1990-től lett az Elegant Charm Részvénytársaság tulajdonosa és általános igazgatója.

1981-ben lépett be a korábbi MSZMP-be. 1989-ben úgy döntött, hogy politikai meggyőződése, neveltetése és egész addigi életútja alapján, a Munkáspártban van a helye.

1990-ben Budapesten, a XIII. kerületben a Központi Bizottság tagjává választották.

1991-től a Munkáspárt Elnökségének tagja.

2002-től a Munkáspárt alelnöke.

A Szabadság újság 2006. december 30-i számában készült interjút Karacs Lajosnéval itt olvashatod el.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke

1953. április 14-én született, Budapesten. Édesapja hivatásos honvédtisztként dolgozott, jelenleg nyugállományban van. Munkája mellett megszerezte a hadtudományok kandidátusa, majd doktora címet. A tudományos életben jelenleg is részt vesz. Édesanyja hímzőnőként dolgozott, jelenleg nyugdíjas. Élete nagyobb részét gyermekei nevelésének szentelte. Egy húga van, foglalkozása pedagógus.

1971-76 között elvégezte a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemét.
1976-80 között a Külügyminisztérium munkatársa.
1980-82 között a moszkvai magyar nagykövetségen külszolgálatot teljesített.
1982-88 között a korábbi kormánypárt, az MSZMP KB Külügyi Osztályának munkatársa.
1988-89 között a korábbi MSZMP főtitkárának külpolitikai tanácsadója.

1989-ben részt vett a Munkáspárt megszervezésében. A párt első kongresszusán, 1989. december 17-én megválasztották a Munkáspárt elnökévé.

1989 óta a Munkáspárt elnöke.

1980-ban doktori fokozatot szerzett nemzetközi politikai szakból. Több könyv és cikk szerzője a nemzetközi kapcsolatok és a magyar belpolitika kérdéseiben.

Tagja a Correspondence International nemzetközi folyóirat igazgató tanácsának.

Hobby: úszás, turisztika és idegen nyelvek tanulása. Több nyelven beszél, köztük angol, orosz, német, szerb, olasz, spanyol nyelven.

Nős, felesége újságíró. Két gyermeke van. Fia újságíró, leánya gimnazista.

A Szabadság újság 2006. december 16-i számában készült interjút Thürmer Gyulával itt olvashatod el.