Nemet mondunk az EU agressziójára, igent a kvótanépszavazásra!

Thürmer Gyula és Szilvásy György

Nemet mondunk az EU agressziójára, igent a kvótanépszavazásra! – hangsúlyozta Thürmer Gyula a Munkáspárt és a Honfoglás 2000 Egyesület szerdai közös sajtótájékoztatóján Andrássy Gyula szobra előtt. Szervezeteink már többször szólaltak meg együtt, emelte ki a Munkáspárt elnöke. Mindig olyankor, amikor a magyar emberek sorsát érintő kérdésekről volt szó.

Az EU nyílt agressziót követ el Magyarország ellen. Vagy befogadjátok a migránsokat, vagy fizessetek! Ezt üzeni nekünk az az EU, amelynek vezetői elindították a háborút a Közel Keleten, amelynek következtében kezdetét vette a menekülthullám. Az az EU fenyeget bennünket, amely nem hajlandó a háborút befejezni Szíriában és elfogadni Aszad elnök rendszerét. Azaz az EU, amely liberális elveivel akarja az európai népekre erőltetni.

Mi nemet mondunk az EU  agressziójára, nem kérünk az EU kvótáiból, nem kérünk a migránsokból!

Igent mondunk a népszavazásra, bár a kvótanépszavazás nem csodaszer, emelte ki Thürmer Gyula. De lehetőség arra, hogy elmondjuk véleményünket az EU-ról. Az EU válságban van. Nem tud munkát adni minden polgárának, nem tudja a szegénység gondját leküzdeni. Az EU vezetői a tőkés körök válságát Európa dolgozóival és a kisebb országokkal akarják megfizettetni. A kvótanépszavazás tiltakozás a tőkés Európa önkénye ellen. Mi a népek, a dolgozók Európáját akarjuk.

Szilvásy György, a Honfoglalás 2000 Egyesült elnöke kiemelte: Az Egyesület a migráns-kérdésben radikális állásponton van. Sem gazdasági, sem politikai menekülteket nem szabad befogadnunk. Ennek hosszútávon beláthatatlan következményei lennének, ezért a kormánynak, a felelős politikusoknak vissza kell utasítania a kvótarendszert nem beszélve a kilátásba helyezett 250 ezer eurós büntetést, mely jelenős összeg, és elsősorban a munkásokat, a munkavállalókat, és a kiskeresetűeket meg a nyugdíjasokat sújtaná.