Munkáspárti felvonulás és majális

Munkáspárti felvonulás és majális

Felvonulással és majálissal ünnepelte május elsejét a Munkáspárt. Május elseje a dolgozók harcának, a dolgozók szolidaritásának ünnepe. Ki ellen kell harcolnunk 2016-ban? – tette fel kérdést beszédében Thürmer Gyula.

Azok ellen, akik 115 ezer forint minimálbért adnak nekünk, miközben ők milliókat keresnek. Azok ellen, akik minden évben gazdagabbak lesznek, miközben mi életre szóló adósságainkat fizetjük. Azok ellen, akik 30-40 milliós Mercedesekkel és Audikkal rohangálnak a városban, miközben a mi tízen, húszon éves kocsin megyünk, vagy már azon sem, mert nem tudjuk eltartani. Azok ellen, akik a parlamentben olyan sztrájktörvényt fogadtak el, ami lehetetlenné teszi a sztrájkot. Azok ellen, akik elvitték szobrainkat, ünnepeinket, és elvennék május elsejét is. – hangsúlyozta.

Mondjuk ki büszkén és magabiztosan: van magyar munkásosztály, van magyar dolgozói osztály! A magyar munkás, a magyar dolgozó ott van a külföldiek gyáraiban, a magyar kft-ben, a patikákban, a kórházakban, a szupermarketekben.

26 év alatt megtapasztalták a kapitalizmust. Már nem lehet őket üveggyöngyökkel elcsábítani. Tudják, hogy nem jó munkanélkülinek lenni. Most már azt is tudják, hogy külföldön több fizetés, de te vendégmunkás, másodosztályú polgár vagy. Egy a sok nyomorult közül.

Most jön a neheze. Most meg kell tanulnunk nem félni. Most meg kell tanulni felemelni a szavunkat. Meg kell tanulni megszervezni magunkat. Meg kell tanulni szembeszállni a hatalommal, szembenézni a rohamrendőrökkel. – mondta a párt elnöke.

A felvonulást vidám majális követte a Városligetben. Sokak szerint a munkáspárti majális volt a liget legnépesebb rendezvénye.