Munkáspárt: van megoldás az egészségügy bajaira

A János Kórház előtt

Országszerte 80 településen, 88 helyszínen demonstrált március 1-én a Munkáspárt. Sok ember figyelt a rendezvényre annak ellenére, hogy ítéletidő volt ezen a napon az ország nagyobbik részében. A megmozdulással a párt a kórházi dolgozók, az orvosok és a betegek helyzetére hívta fel a figyelmet.

Budapesten a Szent János Kórház elött Thürmer Gyula elnök és dr. Frankfurter Zsuzsanna, az Elnökség tagja, orvos ismertette a párt programját. Az állam költse a GDP tíz százalékát az egészségügyre! Az ellátás, beleértve a fogászatot is, mindenki számára legyen ingyenes! A gyógyszerek árát is csökkenteni kell, miként elvárás, hogy a betegek a tiszta, korszerű kórházakban kapják meg a gyors és szakszerű kezelést.

A Munkáspárt rendezvénye nem kerülte el a média figyelmét sem, bár a központi sajtó sajnálatosan egyetlen hírt sem közölt. A Kisalföld képes beszámolóban idézte Horváth Lajos, a Munkáspárt Győr-Moson-Sopron megyei elnökének szavait. A helyi média hírt adott a miskolci Semmelweis Kórház előtti akcióról. Jelen volt a helyi média Ózdon, Szolnokon, Makón és több más városban.

Erőnkhöz mérten sokat tettünk a nap sikeréért. 15 ezer szórólap készült, A Szabadság két számban is közölt anyagokat az egészségügy helyzetéről. Az interneten külön Facebook-oldal mozgósított a rendezvényre – mondta el lapunknak Hajdu József, az országos akció koordinátora.

A megyei pártszervezetek a feladatot sokszínűen teljesítették. Nagy érték, hogy a helyi pártszervezetek elfogadták, hogy ezt az akciót egy napon – viszonylag egy időben – kell megtartani. Jó dolog, hogy a helyi pártszervezetek figyelme arra is kiterjedt, hogy az aktuális időközi választási helyszíneken megjelenjenek.
Így történt például Pest megyében és Szabolcsban. Érdekes ötlet volt, hogy Szegeden az egyik fiatalunk egészségügyi köpenybe öltözött.