Salgótarján: Thürmer Gyula a Munkáspárt polgármester-jelöltje

Salgótarján: Thürmer Gyula a Munkáspárt polgármester-jelöltje

Önálló jelöltet indít a Munkáspárt Salgótarjánban az időközi polgármester-választáson. A Munkáspárt színeiben Thürmer Gyula, a párt elnöke indul. – jelentette be Nagy Attila, a Munkáspárt Nógrád megyei elnöke január 6-án Salgótarjánban.

Thürmer Gyula kiemelte, hogy a Munkáspárt szerint a Fidesz és az MSZP, illetve liberális partnerei egyaránt felelősek azért, hogy Salgótarján lakossága nehéz helyzetbe került. A Fidesz is, az MSZP is volt kormányon, mindkettő vezette a várost is, még sem történt semmi.

Mindkét politikai erőt felelősség terheli azért, hogy az elmúlt évtizedekben engedték szétrombolni a város iparát, elkótyavetyélni az orosz piacot, eladni, privatizálni, szétlopni mindent, ami mozgatható volt.

Az évek során az is kiderült, hogy Salgótarján, és általában Nógrád megye sorsa senkit sem érdekelt a tőkés magyar kormányok közül. Még sokan emlékeznek arra, hogy a szocializmus idején erős "nógrádi lobbi" volt, maga Kádár János is oda figyelt a megyére, pedig az akkor sem volt nagyobb, mint ma. Az állam odafigyelése és a gazdaság fejlődése meglátszott a megye arcán. Salgótarján akkor lett kis bányászvárosból ígéretes jövőjű város.

Ugyanakkor tisztelettel adózunk a várost korábban vezető személyeknek és kollektíváknak. Salgótarján számára jó fejlesztési terveket készítettek. Meg kell őket valósitani!

Új erőre, a dolgozók valóságos érdekeinek képviseletére van szükség. A Munkáspárt számára fontos a Nógrádi megyei és salgótarjáni dolgozó emberek sorsa, és tenni akarunk érte!

Tegyük Salgótarján jövőjét országos kérdéssé! A város jövője attól függ, hogy mennyire tudjuk országos üggyé emelni. A Munkáspárt tesz egy fontos lépést, hiszen az egyedüli párt, amely országos politikust indít a választáson.

Salgótarján sorsát ne helyi érdekcsoportok, hanem a város lakói, az itt élő emberek döntsék el! Nem vagyok salgótarjáni, éppen ezért nem kötődők egyetlen helyi érdekcsoporthoz sem. Semmilyen felelősség sem terhei az elmúlt évtizedek városi ügyeiért. – mondta Thürmer Gyula.

Jelszavunk: Munkahely, haladás, demokrácia!

Legyen biztos munkája minden tarjáni embernek! A tönkretett ipar helyett új ipart kell teremteni. Valóságos idegenforgalmi ipart kell létrehozni, támogatva a helyi vállalkozásokat. Modern, magas színvonalú szállodákra van szükség! El kell kezdeni vendéglátók, felszolgálók, szakácsok magas szintű képzését. Az állam indítson nagy állami gazdasági programokat Salgótarján fejlesztésére, új munkahelyek teremtésére. Fontosnak tartjuk a kínai tőke bevonását. A Munkáspárt kész kapcsolatait ennek érdekében felhasználni.

Teremtsünk 21. századi Salgótarjánját! Egyetemet, saját színházat, multiplex mozit, ingyenes internetet minden itt lakónak!

Demokráciát! Hozzunk létre az itt élők, az itt dolgozók képviselőiből Népi-dolgozói fórumot. Megkérdezésük nélkül egyetlen nagy kérdésben se szülessen döntés!

Salgótarján, 2016. január 6.