Amit mi kínálunk, az jobb, mint a kapitalizmus

Amit mi kínálunk, az jobb, mint a kapitalizmus

születésnapját ünnepelte a Munkáspárt szombaton. A Központi Bizottság ünnepi ülésén Thürmer Gyula értékelte az idei évet. Jó évet zárunk. – mondta. Megcsináltuk a 26. kongresszust. Új politikát fogadtunk el. Kimondtuk, hogy 2018-ra mindenütt ott akarunk lenni. Ez hatalmas fordulat, amihez a pártvezetés és az egész párt bátorsága kellett.

Felépült az új székházunk. Ez nem csak munkahely, hanem jelképe mindannak az újnak, amit el akarunk érni, és ahogyan el akarjuk érni.

Elindultunk az időközi választásokon. Soha ilyet nem csináltunk. A párt is olyan, mint egy hadsereg. A harcban edződik. A harcban, a munkában lehet az új aktivistákat, új embereket megtalálni.

Megteremtettük a párt új tagnyilvántartását. Új tagkönyvet adunk a párt minden tagjának. Az új tagkönyvön a párt új neve áll: Magyar Munkáspárt. Minden tagkönyvön a pártelnök személyes aláírása van. Üzenet ez minden elvtársunknak: Szükségünk van Rád, gyere, dolgozz, segíts!

A mi feladatunk, a mi dolgunk, a mi küldetésünk, hogy a közösségi társadalom, a szocializmus ismét választható alternatíva legyen Európa minden népe számára. –hangsúlyozta a pártelnök. Nagyon fontos, hogy ebben a küzdelemben tudatában legyünk erkölcsi és szellemi erőnknek. Tudjuk és hirdessük, hogy az, amit mi kínálunk, az jobb, mint a kapitalizmus.

Mi nem a múltat hozzuk vissza, mi a jövőt teremtjük meg. A Munkáspárt nem a múlt hordozója. Mi a társadalom szervezésének új, hatékonyabb módját, az emberek együttélésének emberibb módját, a közösségi társadalmat vázoljuk fel. Ez a mi erőnk. Ez az, amivel rajtunk kívül senki sem rendelkezik.

Thürmer köszönetet mondott a párt tagságának munkájukért. Becsüljük az „aprómunkát”! – mondta. Becsüljük meg azokat az elvtársainkat, akik az üzletben, a boltban, az SZTK-ban járva, a párt szavát hirdetik. Minap a Thököly úton bementem egy zöldségesbe. Elnök Úr, hogy vannak, hogy megy a párt? – mondta látható örömmel a középkorú tulajdonos. Minjárt hívta a feleségét. Az én férjem „nagy politizáló.” Egy idős néni mindig hozza nekünk A Szabadságot. Nem tudom, ki az az idős néni, de köszönöm neki.

Vannak elvtársaink, akik az Interneten küzdenek. Gyakran kell megküzdeniük nem csak téves eszmékkel, de rosszindulattal, ellenséges szándékkal, emberi butasággal. Sok neveket említhetnénk: Kerékgyártó Erzsike és Fülöp Józsefné Borsodbók, Darabos Angéla, Urbán Renáta Nógrádból, Szarka-család Tolnából. Még nem minden tökéletes, de kezdjük megtanulni a Facebookot és a többit.

Amit mi kínálunk, az jobb, mint a kapitalizmus

Amit mi kínálunk, az jobb, mint a kapitalizmus