A Munkáspárt a választásokról

A Munkáspárt a választásokról

A Munkáspárt Elnöksége április 8-án este az alábbi értékelést adta az országgyűlési választásokról:

A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt az előrejelzéseknek. A választók többsége értékelte, hogy a kormány az elmúlt években sok társadalmi csoportnak adott valamit, függetlenül attól, hogy senki sem kapott annyit, amennyit akart, és amennyire szüksége van. A társadalom jelentős része fontosnak tartotta, hogy Magyarországon stabilitás van.

A választások megmutatták, hogy szocliberális ellenzéki pártok nem rendelkeznek sem programmal a társadalom kérdéseinek megoldására, sem elfogadott vezetőkkel. Az emberek nem támogatták a szocliberális ellenzék kísérleteit arra, hogy káoszba vigyék az országot.

A Munkáspárt 15078 szavazatot kapott a listás szavazásban, ami a szavazatok 0.29 százaléka. Ezzel a Munkáspárt a 23 országos listát indító párt közül a 9. helyen végzett.

A Munkáspárt rendkívül nehéz körülmények között vett részt a választáson. Pártunk helyzetét alapvetően meghatározta, hogy a kormánypártok és az ellenzék között végsőkig kiélezett harc folyt a hatalomért.

A Munkáspártot minden eddiginél nagyobb mértékben zárták el a médiától, mindenekelőtt a televíziótól. A választási finanszírozásról hozott törvény jelentős pénztől fosztotta meg a Munkáspártot. Számos olyan párt szerepelt a választáson, amelyek a Munkáspárt lehetséges szavazói közül vittek el.

A Munkáspárt a választáson 57 egyéni képviselővel és országos listával vett részt. Pártunk tevékenysége sok emberben tiszteletet váltott ki.

A rendkívüli nehézségek ellenére a Munkáspárt megmaradt a politikai színtéren és megerősítette tekintélyét, mint nemzeti és baloldali párt.

Budapest, 2018. április 8.

A Munkáspárt Elnöksége