Függetlenség és stabilitás

Függetlenség és stabilitás

A Munkáspárt Budapesten, a kispesti Kossuth-szobornál és Szolnokon, a Damjanich-szobornál köszöntötte a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját.

Függetlenség és szabadság! – emelte ki a rendezvények szónoka, Thürmer Gyula. Igen, ez 1848 máig érvényes üzenete. A magyar nemzet nagyjai, Széchenyi, Wesselényi és mások reformokat sürgettek. Hidat építettek, bankot szerveztek, felfedezték és hajózhatóvá tették a Balatont.

Reformokra esküdtek, mint a magyar nemzet felemelkedésének útjára. Reformokra az osztrák birodalmon belül, a császár és király szolgálatában.

A történelem azonban másként döntött. A fejlődés felemás, korlátozott marad, ha nincs függetlenség. Ha az ország nem független, mások diktálják a fejlődés ütemét és irányát. Ha az ország nem független a fejlődés, legyen bár akármilyen nagyszerű, mások érdekeit szolgálja.

Mit jelent ma a magyar függetlenség?

A függetlenség ma azt jelenti, hogy csak és kizárólag Magyarország érdekei határozzák meg lépéseinket.

A függetlenség ma azt jelenti, hogy nem másoljuk senki politikai modelljét, szokásait vagy értékeit.

A függetlenség ma azt jelenti, hogy nem háborúzunk Oroszországgal.

A függetlenség ma azt jelenti, hogy nem engedünk idegen katonákat Magyarországra, és nem visszük katonáinkat külföldre.

A függetlenség ma azt jelenti, hogy nem fogadjuk el sem az USA, sem az EU nyomását. Ma nem Bécs ellen kell küzdenünk, mint a márciusi ifjaknak, hanem Washington és Brüsszel ellen.

A függetlenség ma azt jelenti, hogy nem vetjük alá magunkat az EU akaratának, és nem engedünk ide migránsokat.

A kormánypártok ma küzdenek a migránsok ellen. Az ellenzék zöme beengedné őket.  De a Munkáspárt az egyedüli, amelyik ki meri mondani, hogy itt másról is szó van: az európai ház falai omladoznak.

A Munkáspárt az egyetlen párt, amely szerint az EU-ban eltöltött 14 után a magyar embereket kellene megkérdezni, hogy akarják-e az EU-t.

A Munkáspárt az egyetlen párt, amely nem ködösít, hanem megmondja az embereknek, hogy az EU nem azért van, hogy a szegényeken segítsen, hanem azért, hogy a milliárdosok hatalmát egyre több népre terjessze ki.

A Munkáspárt az egyetlen párt, amely Európa jövőjét nem az EU javítgatásában látja, hanem valami egészen másban: a dolgozó emberek, a népek szövetségének megteremtésében. Vagyis igazi választási lehetőséget csak a Munkáspárt ajánl.

Mi ilyen függetlenséget akarunk.

Ki az Európai Unióból! Ki a NATO-ból!

Barátaim!

Ma a liberális erők itthon és külföldön káoszt akarnak. Nem hisznek abban, hogy győzni tudnak a választásokon. Káoszt csinálnak, összezavarják az embereket, a zavarosban akarnak halászni.

A Munkáspárt stabil Magyarországot akar. Ehhez meg kell védeni az ország függetlenségét, meg kell akadályozni a migránsok betelepítését és adni kell az embereknek. Ha ezek valamelyike nem valósul meg, az ország stabilitása és fejlődése kerül veszélybe.

Adni kell az embereknek! 200 ezer forint minimálbért, 100 ezer forint minimál nyugdíjat, 65 év felett ingyenes gyógyszerellátást, és sok minden mást.

Honnan lesz rá pénz? Az ország fejlődéséből! Álljon a jövendő kormány a magyar gazdaság, a magyar vállalkozók mellé, és mindenre lesz pénz!

És még valami: el kell venni a pénzt onnan, ahol túl sok van belőle! A Munkáspárt lehet az az erő, amely nap, mint nap a hatalom szemébe mondja: fizessenek a gazdagok! Legyen egyszeri 45 százalékos vagyonadó!