Nyílt levél Áder János Úrnak Thürmer Gyulától

Köztársasági Elnökének

Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Munkáspárt nevében tisztelettel kérem: ne írja alá “az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló 2013. évi LXXXVII. törvény módosításáról” szóló törvényt.

A magyar állam illetékes szervei megfelelő jogi háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy az eddig érvényes törvények alapján biztosítsák a kampányköltségek átláthatóságát, és elejét vegyék a visszaéléseknek.

Meggyőződésünk, hogy a magyar társadalom előtt álló feladatok megoldásához politikai stabilitásra és széles nemzeti összefogásra van szükség. Ehhez elengedhetetlen, hogy minél szélesebb társadalmi rétegek érezzék magukénak az Országgyűlést, a demokrácia intézményeit. Az új törvény korlátozná a demokráciát, mivel megakadályozná a szegényebb pártokat, hogy akárcsak a parlament közelébe is jussanak. A társadalom szegényebb rétegeit képviselő pártok sohasem gazdagok. A törvény ezeket a rétegeket zárná ki a parlamentből.

Az új törvény hátrányosan érinti a Magyar Munkáspártot. Azt a pártot, amely következetesen kiállt a magyar nemzeti érdekekért, fellépett és fellép a migránsok betelepítése ellen, és három évtizede aktív részese a politikai életnek. A törvény megfosztja a Munkáspártot attól a lehetőségtől, hogy a 2018-as választásokon széles körben védje az emberek, a magyar nép, a magyar nemzet érdekeit.

A törvény sértené azokat az elveket, amelyeket az Alaptörvény kimond, a demokráciáról, hiszen jelentős előnyhöz juttatna egyes pártokat.

A fentiek alapján kérem Önt, Tisztelt Elnök Úr, segítse elő a demokratikus értékek védelmét, és ne írja alá az említett törvény.

Budapest, 2017. november 18.

Tisztelettel
Thürmer Gyula