Elítéljük az amerikai elnök nyilatkozatát, Venezuela mellett vagyunk!

A Magyar Munkáspárt nyilatkozata

A Magyar Munkáspárt szolidaritását fejezi ki a Venezuelai Bolivári Köztársaság népével és kormányával, és személy szerint Maduro elnökkel.

A Magyar Munkáspárt elítéli Donald J. Trump amerikai elnök július 17-I nyilatkozatát, amely szerint az Egyesült Államok komoly gazdasági szankciókat fog bevezetni Venezuela ellen, amennyiben július 30-án sor kerül az alkotmányozó gyűlés képviselőinek megválasztására.

Mint ismeretes a venezuelai ellenzéknek nem tetszik a nép érdekeit szolgáló bolivári forradalom, és számos kísérletet tett az ország törvényesen megválasztott elnökének elmozdítására, a politikai hatalom megszerzésére. Ebben a törekvésében élvezik az USA teljes támogatását.

Az alkotmányozó gyűlés összehívására a venezuelai alkotmány szerint joga van a köztársaság elnökének. Maduro elnök azért kezdeményezte ezt a lépést, hogy demokratikus kereteket teremtsen a belpolitikai konfliktus kezelésére, a belső béke megőrzésére.

Az USA elnökének közleménye beavatkozást jelent egy szuverén ország belügyeibe. A békés megoldás helyett az erőszak felé löki Venezuela népét. Ez a fajta politika veszélybe sodorja Latin-Amerika más országait is.

A Munkáspárt felszólítja a magyar kormányt: ne álljon az USA agresszív politikája mellé, és ne támogassa a Venezuelai Bolivári Köztársaság szuverenitását sértő lépéseket!

Budapest, 2017. július 19.