A tőkés rendszert kell megváltoztatni

A tőkés rendszert kell megváltoztatni

A Kommunista és Munkáspártok 17. Nemzetközi Találkozójának házigazdája a Török Kommunista Párt. A TKP részt vesz a parlamenti és helyi választásokon. A parlamentbe gyakorlatilag lehetetlen bejutni, hiszen a bejutási küszöb 10 százalék. A választásokon való részvétel fő célja, hogy megmutassák a pártot az embereknek, agitáljanak a török tőkés kormány és egyben a tőkés rendszer ellen.

A 2015 júniusi választásokon a TKP közel 13 ezer szavazatot kapott, az összes szavazat 0.03 százalékát. Az idei választásokon a TKP azzal is kitűnt, hogy mind az 550 választókerületben női jelöltet indított. A lista élén Özlem Şen Abay jogásznő állt.

A választások után a párt vezetése az alábbiakat mondta ki: „Mi nem vesszük komolyan a június 7-i választásokon a TKP-re leadott szavazatokat. Ez egy szám, ami semmit sem jelent. Amit mi komolyan veszünk, az az, hogy sokan léptek a pártba és sokan támogatják a harcunkat. Mi komolyan vesszük azokat az embereket, akik a TKP-ra szavaztak….A rendszert kell megváltoztatni, a rendszert kell megdönteni!”