Mit akarunk május 26-án?

Thürmer Gyula

Május 26-a után új világ köszönt ránk. A bevándorláselleneseknek kell többségbe kerülniük, s akkor nem kell félteni a nemzeti szuverenitást és a kereszténység is biztonságban lesz – sugallja a miniszterelnök.  Még azt is tanácsolja, hogy felejtsük el, hogy ki jobboldali, ki baloldali. A választóvonal nem ez. Akarsz migránsokat vagy nem akarsz! Ez itt a kérdés!

A parlamenti ellenzék szerint a bevándorlók beengedése érdem, sőt dicsőség, európai virtus, s aki nemet mond rá, az nem európai, nem demokrata, nem modern, és az ilyeneket irtani kell. Szeretjük Európát, de főleg a hatalmat szeretnénk, úgyhogy le az Orbán-rendszerrel!

De mit mondjunk mi, a Munkáspárt? Ellenezzük a bevándorlást? Igen! A Munkáspárt már akkor ellenezte, amikor ez még nem vált a kormánypropaganda fő irányává. És nem azért ellenezte, mert a kormány is így gondolta, hanem mert szilárd meggyőződésünk, hogy a migráció abban a formában, ahogyan ez ma megjelenik, kárt okoz a munkásosztálynak, a dolgozó tömegeknek és a nemzeteknek egyaránt.

Véleményünket nem csak mondogattuk, de igyekeztünk a nemzetközi munkásmozgalom más pártjait is meggyőzni. A mostani bevándorlók nem ugyanolyanok, mint az EU szegényebb országaiból a gazdagabbakba vándorlók. Nem török, görög és más vendégmunkásokról van szó, akik akár szövetségeseink is lehettek a tőke elleni harcban. A mai bevándorlók nem azért jönnek, hogy megdöntsék a pénz uralmát. A kapitalizmus előnyeit akarják élvezni.

Tehát, tisztelt választók, ha Önök nem akarják, hogy a bevándorlás megváltoztassa világunkat, nyugodtan szavazzanak a Munkáspártra is. Mi ellene vagyunk.

Nyugodt szívvel válasszák a Munkáspártot azok is, akik az európai kultúra, a kereszténység értékeit féltik. Többségünk nem jár templomba, de mi nem rombolunk templomokat, és nem építünk helyettük mecseteket.

Nem kell fideszesnek lenni ahhoz sem, hogy valaki szeresse a hazát, a nemzetet. A nemzeti lobogót többre becsüljük az EU zászlajánál. A nemzeti zászlók színesek, mögöttük évszázadok történelme áll. Az EU zászlajában minden kék, a csillagok is mind sárgák, unalmasak és egyhangúak, mint amilyen a liberálisok európai egyesült államokja lenne.

Vállaljuk a baloldaliságot? Igen!  Baloldali az, aki azt mondja: rossz ez a rendszer! Nem Orbán, mert ő maga nem rendszer. A tőke, a pénz uralma a rossz. Orbán Viktor a tőkés Magyarország harminc évének egyik meghatározó személyisége, de nem maga a rendszer.

Nem az a baloldali, aki hőbörög az MTV székházában és provokálja a rendőröket. Nem attól lesz valaki baloldali, hogy szereti vagy nem szereti Orbánt. hanem attól, hogy kivel van. Baloldali az, aki a munkással, a dolgozóval van, és nem a gazdagokkal. A Munkáspárt a munkással, a dolgozóval volt, van és lesz is.

Mi nem a múltat sírjuk vissza, ennek nincs is értelme. Még akkor sincs, ha abban a bizonyos múltban nem volt minden olyan rossz, mint ahogyan most ráfogják.

A mával van bajunk, a mát kell elrendezni. Nem tetszik, hogy egyesek rohadtul meggazdagodnak, mi meg nem lépünk egyről a kettőre. Dühösek vagyunk, mert borzalmasok a kórházak. De legfőképpen azért, hogy ha bajba kerülsz, ha beteg leszel, ha egyedül maradsz, ha kiesel a mainstreamből, senki sem segít rajtad.

De akárhogyan is szavazzanak az emberek május 26-án, attól nem jön vissza az a bizonyos régi világ. Ezt azoknak is mondom, akik reménykednek benne, meg azoknak is, akik félelmükben már napi 24 órában szidják a szocializmus korát.

De nem is ez a cél. Május 26-án a bevándorlás ellen szavazunk. Május 26-án az európai értékek megőrzésére szavazunk.

De május 26-án megmutatjuk az embereknek, hogy ez még nem elég. Többre van szükség, és ezt a többet mi tudjuk adni.

A mai Európa falai omladoznak. Nem hiszed? Ne zárd el a televíziót, amikor Párizsban a sárgamellényeseket mutatják! De nézd meg azt is, hogy Athénban, Isztanbulban vörös zászló alatt mennek ki tízezrek az utcára!

És gondolkozz el azon is, hogy miért nem tanul meg sok gyerek olvasni, hogy miért engedik a népbutítást! Miért a pénz a döntő, és miért nem a tudás? Ha nem akarunk végleg leszakadni a kínaiaktól és másoktól, változtatnunk kell!

De gondolkozz azon is, hogy az informatika korában miért titkolóznak előtted, miért nem tudhatsz mindent, miért nem szólhatsz bele a saját életed eldöntésébe!

Május 26-án elmondhatjuk, hogy nem lesz béke Európában, ha Európa nyugati fele nem egyezik ki Oroszországgal. Hálát adhatunk a jó istennek, hogy az ambiciózus fegyverkezési programok, a szankciók, a provokációk mellett elkerüljük a háborút. De ez kevés! Arra kell ösztönöznünk az EU-t, hogy egyezzen meg Oroszországgal.

Minden mindennel összefügg! Akarnunk kell a változást! Meg kell győzni másokat is, hogy akarják a változást. Meg kell mutatnunk a változás útját!

A Munkáspárt programja világos. Az Európai Parlamentben nem csodát akarunk csinálni, mert azt nem lehet. A magyar dolgozók hangját akarjuk felerősíteni, hogy a magyar munkáson, a magyar dolgozókon ne élősködhessenek büntetlenül Európa gazdagjai. A magyar nemzet önállóságát akarjuk védeni. Magyarul akarunk beszélni, gondolkodni, magyarul akarunk élni.

De nemet mondunk a tőkés Európa intézményeire! Bíráljuk az európai kapitalizmust! Bíráljuk, mert a mai Európa csak keveseknek jó. Európában viszont több van, sőt minden megvan ahhoz, hogy Európa a többségnek is jó legyen. A dolgozók, a népek demokratikus Európája ilyen lesz!

Thürmer Gyula