A Magyar Munkáspárt bemutatta választási programját (videó)

Az Európai Uniónak a dolgozó emberek gondjaival kell foglalkoznia – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, amikor bemutatta pártja programját a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra az M1 és a Kossuth rádió közös kedd reggeli műsorában. Forrás: https://www.hirado.hu

Videó megtekintése:

https://www.hirado.hu/videok/a-magyar-munkaspart-bemutatta-valasztasi-programjat/

A pártelnök azt mondta, jelenleg az unió mindennel foglalkozik, csak a dolgozó emberek problémáival nem. Példaként említette: ha annak idején odafigyeltek volna arra, hogy a pénzintézetek ne adjanak devizahiteleket, akkor ma százezrek élete lenne könnyebb.

Mi azt szeretnénk, ha magyarok maradnánk az Európai Unióban; amikor közös intézményeket hoznak létre, akkor voltaképpen elnyomják a nemzeteket – folytatta Thürmer Gyula, hozzátéve: a Munkáspárt úgy gondolja, hogy Európa forrásai „a mi tudásunkban, a szellemi kapacitásunkban vannak”, ezért a nemzetek Európája mellett vannak.

Megjegyezte, értik azokat, akik szerint egyesült Európára van szükség, de ebben az esetben a bankok, a milliárdosok, illetve néhány nagyhatalom diktálna, ezért ebből nem kérnek.

Oroszország és az unió kapcsolatára utalva azt mondta, minden nemzettel békére törekednek, ezért nem hisznek a szankciókban, sem a háborúban.

Ugyanakkor Magyarország gondjai mellett már nincs szükség egy újabbra: a migrációra, így az illegális bevándorlást minden eszközzel meg kell akadályozni – emelte ki a Munkáspárt elnöke.