Miniszterelnök Úr, vonja vissza a törvényt!

Miniszterelnök Úr, vonja vissza a törvényt!

Orbán Viktor Úrnak,
Magyarország
Miniszterelnökének

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Országgyűlés megváltoztatta a Munka Törvénykönyvét és új módon szabályozta a túlmunka kérdését.

Mint Ön is tudja, a Munka Törvénykönyve az a törvény, amely a legközvetlenebb módon érinti a magyar gazdaság két szereplője, a tőkéstulajdonosok és a dolgozók, a munkavállalók közötti viszonyt.

E viszony fontos eleme Magyarország jelenlegi stabil politikai helyzetének, amit az Ön kormánya alapvető célkitűzésként kezelt.

Az elmúlt években kialakult egy olyan helyzet, amely ugyan nem elégíti ki a dolgozó tömegeket, de még sem vezetett jelentős társadalmi elégedetlenséghez.  Annak ellenére sem következtek be sztrájkok, tömeges megmozdulások, hogy az elmúlt 30 év terheinek nagy részét éppen a dolgozó emberek voltak kénytelenek elviselni.

A jelenlegi törvény módosítás egy lényeges kérdésben megváltoztatja a tőkéstulajdonos és a dolgozó, a munkavállaló közötti eddigi viszonyt. Ez nagyon sok embert fájdalmasan érint, s úgy élik meg, mint a kiszolgáltatottság, a kizsákmányolás növekedését.

A törvény módosítás társadalmunk számos megoldatlan kérdését is felszínre hozza, ami növeli az emberek közötti feszültséget.

Kérem Önt, Miniszterelnök Úr, vonják vissza a Munka Törvénykönyvének módosításáról hozott törvényt!

Tegye ezt meg ne a liberális ellenzék kedvéért, hanem a magyar dolgozók érdekében! Azokért, akik nap mint nap megtermelik a hazai és külföldi cégek profitját. Azokért, akiktől hazánk jövője függ.

Budapest, 2018. december 18.

Tisztelettel

Thürmer Gyula