Elítéljük a Szíria elleni imperialista támadásokat

Elítéljük a Szíria elleni imperialista támadásokat

Az európai kommunista és munkáspártok elítélik, hogy az imperialista országok fokozták a Szíriával szembeni agresszivitásukat és kiélezték a Szíria körüli helyzetet. Donald Trump amerikai elnök április 11-én Szíriát vegyi fegyverek alkalmazásával vádolta meg, és azzal fenyegette meg, hogy bombázni fogják az országot. Az Egyesült Államok már korábban is számtalanszor alkalmazta ezt az eszközt. Megnőtt egy széleskörű háború veszélye.

Az európai kommunista és munkáspártok internacionalista szolidaritásukat fejezik ki Szíria és a térség más országainak népeivel. Felhívják a térség munkásságát, az érintett országok népeit, hogy fokozzák küzdelmüket a NATO, az USA és az EU imperialista beavatkozása és a háború ellen.

Ne a népek fizessenek vérükkel azért, hogy a monopóliumok élet-halál küzdelmet folytatnak egymás ellen az energiaforrások, a szállítási útvonalak, az értékesítési piacok feletti ellenőrzésért, és általában az érdekszférák felosztásáért!

A népeknek joguk van békében élni és joguk van olyan társadalmat követelni, amely mentes a háborúktól, a szegénységtől és a kizsákmányolástól.

Brüsszel, 2018. április 12.