Baloldali és nemzeti – Sajtótájékoztató a Munkáspárt választási programjáról

Sajtótájékoztató a Munkáspárt választási programjáról

Egy új világ születésének vagyunk tanúi. - mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt 2018. Évi választási programjának sajtóbemutatóján.

Az Európai Unió falai omladoznak, senki sem tudja, mi lesz 2020 után. Európa népei elfordulnak a hagyományos pártoktól. Az emberek nem bíznak az állam intézményeiben.

A migránskérdésre még nincs megoldás. A migránsok újabb tömeges megjelenése lerombolhatja Európa stabilitását.

Európában egyre több a fegyver, egyre nő a feszültség, Háború Európában? Nos, ez a veszély itt lappang.

Folyik a harc azért, hogy kinek mekkora és milyen hely jut ebben az új világban.

A Munkáspárt választási programja erre ad választ. A program baloldali és nemzeti. Nem külön-külön, hanem egyszerre, együttesen.

Adni a népnek, elvenni a milliárdosoktól! Ez a baloldali program.

Adjunk az embereknek 200 ezer forintos minimálbért! Adjunk 100 ezer forintos minimál nyugdíjat! 65 év felett az emberek kapják ingyenesen a gyógyszert! Az állam biztosítsa az első munkahelyet! Legyen 35 órás munkahét!

De ehhez el kell venni!

Aki többet keres, fizessen több személyi jövedelemadót! A minimál jövedelmek adómentesek legyenek! Vezessünk be bérplafont! Nem elég a jövedelmet megadóztatni, a vagyont is meg kell adóztatni. Még pedig a nagy vagyonokat, a milliárdosok vagyonát! Legyen egyszeri 45 százalékos vagyonadó!

Programunk nemzeti program. - hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke. Azt akarjuk, hogy a magyar nemzet erős, okos, felkészült szereplője legyen az új világnak.

Költsünk kétszer annyit az egészségügyre és az oktatásra, enélkül nincs nemzeti jövő! Új állami agrárpolitikát, magyar mezőgazdaságot! Védjük a magyar embert, a magyar létet! Kötelezően egyetlen migránst se hazánkba! Független, nemzeti külpolitikát!

A választásokon a Munkáspárt önállóan indul. – emelte ki Thürmer Gyula. A választások után készek vagyunk másokkal együtt tenni a nép, a dolgozók, az ország javáért. A dolgozókért mindenkivel, a dolgozók ellen senkivel! A népért mindenkivel, a nép ellen senkivel!